19 Temmuz 2014 Cumartesi

tavuk tandır


bu yemeği Cahide Hanım'ın sitesinde gördüğümde hemen denedim ve hakikaten çok lezzetli oluyor.Denemenizi tavsiye ederim....

tavuk tandır ( düdüklü tencerede )

1 kilo tavuk kalça ya da pirzola
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 tatlı taşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
5 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limon suyu
1 adet kuru soğan
isterseniz garnitür olarak patates ve yeşil biber

garnitür ve soğan hariç tüm malzemeyi karıştırıp tavukların üzerine dökerek 1 saat bekletin.daha sonra tavukları düdüklü tencereye yerleştirin ve  üzerine kalan sosu dökün ,1kuru soğanı tavukların ortasına tüm olarak koyun ve kenerlarına patates ve biberleri koyarak düdüklüde  ocağınızı en küçük gözünde kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.piştiğinde tavuk kemiğinden lime lime ayrılarak çok lezzetli oluyor,ayrıca en önemlisi bu yemeğe hiç su konulmadan pişiriliyor.Afiyet olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder