6 Temmuz 2014 Pazar

milföylü yufka böreği


    Herkese merhaba.Ramazan ayı yine bereketiyle sofralarımıza ve ruhumuza  geldi.Allah herkesin sofrasına bereket verir inşallah.Bu tarifimde iftar sofarlarına yakışan hafif ve bir o kadar da lezzetli börek,denemenizi tavsiye ederim....
   MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ

  12 adet milföy
  2 adet yufka

  sosu
  1 yumurta
  1 çay bardağı süt
  1/2 çay bardağı sıvıyağ
  1/2 şişe maden suyu

   iç malzeme
  1 demet maydonoz
  1 kase peynir
  1/2 su bardağı kaşar rendesi

  ilk olarak tepsimizi yağlıyoruz.6 adet milföyü tepsi büyüklüğünde genişleterek tepsiye yerleştirelim,bir kasede sosu hazırlayıp ilk yufkayı sosa batırıp tepsimize kırışık şekilde yayalım,2.yufkayı da sosa batırıp serelim ve peynirli malzemeyi üzerine yayalım.Kalan 6 adet milföyüde açıp yufkaların üzerini kapatalım.
önce kare dilimler yapıp sonra üçgen şekilde keselim ve kalan sosu böreğin üzerine yayalım,bol susam ve çörek otu serpip fırında 200 derecede pişirelim.Afiyet olsun
not: bu ölçüler mini fırına göredir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder