Hayallerimizden yola çıkarak mutfağa girip sağlıklı doğal sofralar hazırlıyoruz.
6 Temmuz 2014 Pazar
milföylü yufka böreği
Herkese merhaba.Ramazan ayı yine bereketiyle sofralarımıza ve ruhumuza geldi.Allah herkesin sofrasına bereket verir inşallah.Bu tarifimde iftar sofarlarına yakışan hafif ve bir o kadar da lezzetli börek,denemenizi tavsiye ederim....
MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ
12 adet milföy
2 adet yufka
sosu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 şişe maden suyu
iç malzeme
1 demet maydonoz
1 kase peynir
1/2 su bardağı kaşar rendesi
ilk olarak tepsimizi yağlıyoruz.6 adet milföyü tepsi büyüklüğünde genişleterek tepsiye yerleştirelim,bir kasede sosu hazırlayıp ilk yufkayı sosa batırıp tepsimize kırışık şekilde yayalım,2.yufkayı da sosa batırıp serelim ve peynirli malzemeyi üzerine yayalım.Kalan 6 adet milföyüde açıp yufkaların üzerini kapatalım.
önce kare dilimler yapıp sonra üçgen şekilde keselim ve kalan sosu böreğin üzerine yayalım,bol susam ve çörek otu serpip fırında 200 derecede pişirelim.Afiyet olsun
not: bu ölçüler mini fırına göredir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder