28 Eylül 2014 Pazar

irmikli büzgülü baklava






malzemeler
1 paket baklavalık yufka
sosu:
1 su bardağı  süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fincan irmik
1 paket kabartma tozu
 şierbet
2 usbardağı şeker
2 su bardağı su
 baklavaiçin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 fincan irmik

önce yufkaları sıvıyağ ile yağlayıp aralarına irmik serpip yelpaze gibi katlayarak tepsiye yan şekilde tepsi dolana kadar tüm yufkalara aynı işlemi yapıp doldurun,tepsi dolunca yufkalar pempeleşinceye kadar fırında kızartın daha sonra çıkartın sos malzemelerini iyice çırpıp yufkaların üzerine yayın en üste ceviz içi serpin ve fırına verin, pişince tatlı ılıkken soğuk serbet döküp servis yapın. afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder